Nieuwsbrief februari 2023 
 


 
 

Zaterdag 11 maart 2023 gaat de Winter Triatlon Twente 2023 van start. Het organisatieteam  doet er alles aan om er weer een gezellige, goed bezette wedstrijd van te maken.
 
 
 

Deelnemers 
 


 
 

Het wedstrijdschema is te vinden op onze site. De grootte van de startgroepen is bepaald en helaas niet meer bij te stellen, omdat we de wedstrijden dit jaar in een korter tijdspad moeten organiseren. Wacht a.u.b.  niet te lang met inschrijven om teleurstelling te voorkomen.
Als voorbeeld: 
 Er zijn nog 10 startplekken vrij voor de midden/sprintafstand +20 en nog 15 startplekken voor de lange/kwart afstand. VOL = VOL!
 
Deelnemers moeten een gratis NTB-account aanmaken en kunnen hun KNSB-licentie, KNWU-licentie of AU-licentie hier koppelen om zich de aanschaf van een daglicentie te besparen. Uitleg hierover staat op onze website:
https://wintertriatlontwente.nl

Een verzoek aan de deelnemers: probeer mensen in je omgeving enthousiast te maken om zich aan te melden als vrijwilliger bij dit evenement. Op het aanmeldingsformulier op onze website
https://wintertriatlontwente.nl/Inschrijven/Vrijwilliger kun je je aanmelden en je voorkeur voor werkzaamheden aangeven.
 
 
 

Kinderen en jeugd: Steun je eigen club door deelname aan de Winter Triatlon Twente! 
 


 
 

We hebben een speciale actie voor jeugd tot en met 18 jaar. Bij inschrijving storten wij de helft van het inschrijfgeld naar de clubkas van de sportvereniging waarvan de deelnemer lid is. Het maakt niet uit om welke sport/vereniging het gaat. Er zijn maar drie voorwaarden: 
  • je doet mee aan één van de drie onderstaande afstanden:
    Mini (1.25-8-2) Kinderen
    Kort (2.5-15-5) -> Jeugd
    Midden (5-22-10) -> Sprint (junioren) 18+
  • er doen minimaal twee deelnemers van jouw club mee
  • de penningmeester van je club stuurt een mail naar info@wintertriatlontwente.nl
 
 
 

Van onze speaker Ruud de Haan  
 


 
 

Als de maand januari begint, kijk ik immer uit naar het nieuwe triathlonseizoen. Waar atleten trainingen weer opstarten, begint het mij ook weer te kriebelen. Voor het 34e seizoen is het niet anders, in mijn rol als speaker en de laatste jaren ook als televisiecommentator bij Eurosport.
Een aantal duathlons in de eerste maanden en in maart traditiegetrouw de wintertriathlon in Enschede. Mijn jaarlijkse uitstapje naar de ijsbaan in het oosten van het land, waar ik jaarlijks van geniet.

 
Goed georganiseerd door een ervaren organisatie, prachtig parcours, mooie locatie en voor mij altijd speciaal. Dat speciale zit met name in het schaatsonderdeel, tijdens geen enkele andere wedstrijd kan je het verloop van de wedstrijd zo goed volgen, immers elke  400 meter komen de atleten aan je voorbij. Tactiek wordt uitgerold, groepjes ontstaan, ontsnappingen, voor mij heeft de wintertriathlon net dat extra’s. Met plezier kijk ik dan ook weer uit naar 11 maart om daar mijn bijdrage te leveren aan een geweldig duursport evenement.
 
 
 

Vrijwilligers 
 


 
 

Er hebben zich al een aantal vrijwilligers aangemeld, waarvoor onze hartelijke dank. Om alle posten te bezetten, zijn er nog veel nodig. Meld je op tijd aan of laat ons weten dat het dit jaar niet lukt; dan kunnen we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Probeer in je eigen omgeving mensen enthousiast te maken voor dit evenement. Samen op een post staan is wel zo gezellig. 
Op het aanmeldingsformulier op onze website
https://wintertriatlontwente.nl/Inschrijven/Vrijwilliger kun je je aanmelden en je voorkeur voor werkzaamheden aangeven.
 
 
 

Promotie 
 


 
 

Heeft jouw eigen club een website-agenda, vraag dan aan de secretaris of dit evenement aan de agenda kan worden toegevoegd. Ook kun je ons evenement liken en delen via Facebook.
 
 
 

Disclaimer 
 


 
 

Mocht je deze brief niet op prijs stellen, dan verzoeken we je dit kenbaar te maken. Wij zullen je dan geen berichten meer sturen.
 
 
 
 
 
  Winter Triatlon Twente

Sinds 2009 organiseert de Stichting Winter Triatlon Twente de wintertriatlon. In deze stichting participeren de Hengelose IJsclub, Trios '88 Borne en Triathlon Club Twente.

www.hijc.nl
www.tvtrios.nl
www.triathlonclubtwente.nl