Het schaatsseizoen is van start!  
 


 
 

Het invallen van de herfst betekent voor de meeste triathleten het ‘uitvallen’ van het seizoen. De laatste wedstrijden zijn achter de rug en tijdritfietsen gepoetst en gestald (uitzonderingen daargelaten).
Voor sommigen een periode van herstel en rust, voor andere atleten een perfect moment voor een andere tak van sport(en). De een gaat crossen, pakt de mountainbike of klapt op de schaats. Naast mtb-toertochten, crossduathlons, loopjes en trailruns hebben we het geluk in Nederland ook aan een wintertriathlon mee te kunnen doen. Een triathlon waarbij het wateronderdeel is vervangen door een ijsonderdeel en de doorloop in een iets andere volgorde plaatsvindt. Nederland telt (voor zover we weten) drie plaatsen waarin een wintertriathlon wordt georganiseerd; Groningen, Leeuwarden en Enschede.
 
 
 

Nederlands Kampioenschap in Enschede 
 


 
 

Met trots kunnen we mededelen dat de Winter Triatlon Twente dit jaar de officiele NK status heeft gekregen! Het eerste Nederlands kampioenschap wintertriathlon werd in 1983 gehouden in Assen met de afstanden 22 km lopen, 104 km fietsen en 104 km schaatsen. 
Anno 2023 zijn de afstanden (gelukkig?) iets korter....

Op 16 maart 2024 strijden de elite en agegroupers in Enschede om de titels op onze langste afstand (kwart) (10km lopen, 55km fietsen en 20km schaatsen). De junioren strijden op onze midden afstand (sprint) (5-22-10). 
Check alle afstanden op onze website.

Groningen organiseert op 4 november as. een wintertriathlon. Je kunt je hiervoor nog inschrijven! 
In Leeuwarden vindt er een wintertriathlon plaats op 10 februai 2024. 
Genoeg mogelijkheden dus nog om jezelf klaar te stomen voor het NK. 
 
 
 
 


 
 

 
 
 

Inschrijven 
 


 
 

De inschrijving opent op 10 oktober 2023. Wacht niet te lang met inschrijven want de populaire afstanden zitten snel vol! Deelname als team in de estafette kan natuurlijk ook.
Inschrijven kan via de site van de NTB: mijn.triathlonbond.nl
Deelnemers moeten een (gratis) NTB-account aanmaken en kunnen hun KNSB-licentie, KNWU-licentie of AU-licentie hier koppelen omde aanschaf van een daglicentie te besparen.
 
 
 

Vrijwilligers gezocht! 
 


 
 

Een Nederlands Kampioenschap wintertriathlon  kan natuurlijk niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers. Lijkt het je leuk om te helpen, meld je dan aan via de website: www.wintertriatlontwente.nl
 
 
 

Circuit? 
 


 
 

Met de drie wintertriathlons (Groningen, Leeuwarden en Enschede) zijn we geregeld in overleg wat we gezamenlijk kunnen verbeteren en waar er nog winst valt te behalen op wintertriathlongebied. De intentie is om volgend seizoen te starten met een wintertriathloncircuit. We denken dan aan een 'prijs’ wanneer er wordt deelgenomen aan alle drie de wintertriathlons. Wordt vervolgd...
 
 
 

Agenda 
 


 
 

Groningen, 4 november 2023
https://www.wintertriathlongroningen.nl/

Leeuwarden, 10 februari 2024
https://wintertriathlonleeuwarden.nl/

Twente (Hengelo Enschede), 16 maart 2024
Winter Triatlon Twente > Winter Triatlon Twente 
 
 
 

Contact 
 


 
 

Voor vragen check onze website of stuur een mail naar: info@wintertriatlontwente.nl
 
 
 

Disclaimer 
 


 
 

Mocht je deze brief niet op prijs stellen, dan verzoeken we je dit kenbaar te maken. Wij zullen je dan geen berichten meer sturen.
 
 
 
 
 
  Winter Triatlon Twente

Sinds 2009 organiseert de Stichting Winter Triatlon Twente de wintertriatlon. In deze stichting participeren de Hengelose IJsclub, Trios '88 Borne en Triathlon Club Twente.

www.hijc.nl
www.tvtrios.nl
www.triathlonclubtwente.nl