Dag Rob, hier uw startnummer: en de laatste belangrijke informatie voor deelname aan de Winter Triatlon Twente 2023 
 


 
 
 
 

Weersomstandigheden  
 


 
 

Het ziet er naar uit dat de Winter Triatlon Twente 2023 een relatief koude wordt. Zorg voor de juiste kleding: bij regen een regenjasje en vingerhandschoenen voor op de fiets. Dit voorkomt dat je onderkoeld raakt en bijvoorbeeld de veters van de schaatsen niet kan strikken. Een paar tips: regenjasje, mutsje onder je helm, 2e paar droge handschoenen, in de wissel een waterdichte tas voor schaatsen en fietskleding en voldoende doorzettingsvermogen. Het is en blijft een Winter Triatlon. 
 
 
 

Het wedstrijdnummer 
 


 
 

Het wedstrijdnummer dient als volgt te worden gedragen:
  • bij het lopen op de buik
  • bij het fietsen op de rug
  • bij het schaatsen aan de buitenkant van het rechterbovenbeen 
Om makkelijk en snel het startnummer van buik naar rug te verplaatsen is een startnummerelastiek de oplossing. Dit elastiek is te koop bij het inschrijfbureau voor 3 euro.  
 
 
 

Aanpassing loopparcours 
 


 
 

I.v.m. werkzaamheden langs het Twentekanaal is het loopparcours in 2022 aangepast. Ook dit jaar blijft dit gewijzigde parcours gehandhaafd: zie onderstaand kaartje. De afstand is niet gewijzigd.
 
 
 
 
 

Kledingdepot 
 


 
 

De hele uitrusting voor deelname aan de wedstrijd moet bewaard worden in de wisselzone. Bij aanmelding op de wedstrijddag ontvang je een plastic tas die wordt voorzien van je startnummer. Bij de overgang van lopen naar fietsen en van fietsen naar schaatsen wordt, indien nodig, van kleding gewisseld in de wisselzone. Het is niet toegestaan kleding en andere spullen achter te laten op de plaats waar je je schaatsen aandoet. Alle spullen moet je zelf in de plastic tas doen. De tas wordt door een medewerker naar het kledingdepot gebracht, waar je deze na afloop van de wedstrijd zo snel mogelijk weer ophaalt. Als je zelf een tas meeneemt, moet deze duidelijk voorzien zijn van je startnummer. Ook deze tas wordt naar het kledingdepot gebracht. Alleen zo kunnen we de wisselplaats op de ijsbaan schoon en veilig houden. Alles wat op deze plaats wordt achtergelaten, wordt verwijderd.

Als je onverhoopt toch iets kwijtgeraakt bent, vermeld dit dan op de site onder het tabblad Gevonden voorwerpen. We doen dan ons best om de spullen, eventueel na overmaking van de verzendkosten, weer bij de rechtmatige eigenaar te bezorgen. 
 
 
 

Afbouw wisselzone 
 


 
 

Een half uur na de gehele wedstrijd wordt de wisselzone niet meer bewaakt. Haal dus op tijd je fiets en andere spullen op!
 
 
 

Tot slot 
 


 
 

Lees de wedstrijdinformatie op de site

Bestudeer het parcours en het aantal ronden dat je moet lopen, fietsen en schaatsen. 
De registratie van de loop- en fietstijden, het aantal schaatsronden en de rondetijden wordt verzorgd door MYLAPS door middel van de AMB ChipX. Deze transponder dient zichtbaar om de linker- of rechterenkel te worden bevestigd.

Na afloop van de wedstrijd dien je de transponder bij het ophalen van de fiets in te leveren bij de wisselzone. Als je de transponder na afloop van de wedstrijd niet hebt ingeleverd, heb je nog tot 25 april de gelegenheid deze te verzenden naar de organisatie. Als de transponder na deze datum niet in ons bezit is, gaan wij ervan uit dat je de chip wilt houden. In dat geval zal een bedrag van € 75,- in rekening worden gebracht.

Belangrijk: Kijk vlak voor de wedstrijd nog op de site voor het laatste nieuws onder het tabblad Nieuwsbrief. 
 
 
 

Disclaimer 
 


 
 

Mocht je deze brief niet op prijs stellen, dan verzoeken we je dit kenbaar te maken. Wij zullen je dan geen berichten meer sturen.
 
 
 
 
 
  Winter Triatlon Twente

Sinds 2009 organiseert de Stichting Winter Triatlon Twente de wintertriatlon. In deze stichting participeren de Hengelose IJsclub, Trios '88 Borne en Triathlon Club Twente.

www.hijc.nl
www.tvtrios.nl
www.triathlonclubtwente.nl